ingebjørg bratland og Odd Norstoga soloppgangskonsert på mølen

 

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga har endeleg slege seg saman att for eit nytt projekt!  

  

Fyrste singel «Ingenting å vera redd for» kom i vår. Den sparka i gang eit travelt år for den populære duoen. Den 20.juli lørdag morgen kl 04:30 kjem dei til Mølen kulturpark i Larvik og spelar opp med låtar fra sitt doggfriske album «Langt heimafrå», ei plate delvis spelt inn i Irland og med Atlanterhavet rett utanfor studiovindauget. Det er no ti år sidan sist duoen spelte inn plata «Heimafrå» til stor jubel, og på denne konserten kan det nok også bli sjansar for å høyre nokre fine låtar som har kvilt – lenge nok. 

  

Sidan sist har Ingebjørg Bratland blitt ein av dei største artistane i Noreg, medan Nordstoga har fortsett med å levere ei rad med album som publikum og kritikarar har elska. Når Ingebjørg og Odd slår seg i lag, er det aldri langt til den rike folkemusikkarven dei begge har med seg fra barndommen. Men musikken deira når likevel langt utover fjellheimen i VInje. Uansett kor du kjem frå, kan me lova at du aldri kjenner deg «Langt heimafrå» med denne duoen på scena. 

  

Vel møtt til ein akustisk, morosam og stemningsfull konsert med to artistar med særdeles god smak – dei er nemleg kvarandres største fan. 

 

Vi ses! 
Di derre, selve lyden av norsk 90-talls-pop, har i over tre tiår fått hele landet til å synge med på slagere som «Jenter», «Rumba med Gunn» og «Syk», og de fleste er etter hvert blitt godt kjent med både Berger, Erik Vea, Gunn og Faren til Ivar.

De gjorde comeback med et brak i 2013 og la ut på sin første store turné på mange år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og stadig nye publikumsrekorder ble satt.«Dette bandet er en nasjonalskatt.» – Saltenposten

Suksessen er deretter blitt gjentatt med årlige sommerturneer. I 2015 skrev bandet historie da de spilte for om lag 10.000 elleville publikummere under Jugendfest i Ålesund. Nærmere 6.000 fikk med seg folkefesten under RaumaRock i 2017, hvor bandet først spilte minikonsert på fjellet Nesaksla, før de samme kveld headlinet festivalens hovedscene. I 2018 spilte de for over 5.000 jublende moldensere under Molde Jazzfestival, og sommeren 2019 spilte de tre utsolgte konserter sammen med selveste KORK på Frognerseteren i Oslo. Det ble gjort opptak av konserten, som ble sett på NRK av tre kvart million seere og senere utgitt som livealbum.


I tillegg til å sette stadig nye publikumsrekorder under sommerkonsertene sine, har Di Derre etter hvert skapt det som etter hvert er blitt en fast tradisjon for veldig mange; nemlig førjulskonsertene på Sentrum Scene i Oslo. Konsertene er så populære at det de siste årene er blitt satt opp ekstrakonserter – også disse utsolgte.


I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse, som selvfølgelig fikk tittelen «Den derre med Di derre», kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Men det var plate nummer to, «Jenter & Sånn», som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låta «Jenter» ble en radiohit, og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet inneholdt også klassikeren «Rumba med Gunn (1-2-3)», og solgte hele 190.000 eksemplarer. Videre utgivelser inkluderer «Gym» (1996), «Slå meg på!» (1998), «Di beste med Di Derre» (2006), «Historien om et band» (2013), «Høyenhall» (2018) og «Live i Marka med KORK» (2019).


Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).